Hur lång tid tar det att flyttstäda ett hus?

Hur lång tid tar det att flyttstäda ett hus?

Flyttstädning är ett av de mest tidskrävande och minst roliga momenten vid en flytt. Inte sällan är det just den sista städningen många drar sig för allra mest då det är en hel del som ska städas och kraven på noggrannhet är höga.

Men hur lång tid kan man egentligen räkna med att en komplett flyttstädning tar? Räcker det med att avsätta ett par timmar för ett helt hus - eller bör man planera för en hel dags städning? Låt oss kika närmare på vilka städmoment som måste ingå i en flyttstädning för att utifrån det kunna bilda en uppfattning om vilken tidsåtgång man kan få räkna med.

Komplett flyttstädning är en storstädning med extra allt

Har man aldrig tidigare flyttat - och därmed aldrig städat inför en flytt - kan det vara lätt att tänka sig att en flyttstädning är detsamma som en vanlig storstädning. Så är dock inte fallet. Förvisso ingår alla de moment som ingår i en vanlig storstädning, men utöver det tillkommer även sådant man i vanliga fall kanske bara gör en gång om året. Om ens det.

Anlitar du en professionell städfirma för flyttstädning kan tjänsten se lite olika ut beroende på vilket företag du väljer. Överlag ingår dock följande städmoment vanligen i grundtjänsten:

  • Rengöring av golv (dammsugning och våttorkning)
  • Rengöring av lister, foder, socklar, dörrar, dörrhandtag samt kontaktytor
  • Städning av fast inredning - både utvändigt och invändigt
  • Fönsterputs - samtliga sidor samt mellan
  • Noggrann städning av kök och badrum
  • Rengöring inuti och, om möjligt, bakom vitvaror
  • Rensning av golvbrunnar
  • Avtorkning element

Som synes är det en hel del som ska betas av i samband med en flyttstädning. För att slippa stressa är det således bra att avsätta mer tid än vad man först tror att det tar.

Flyttstäda ett hus vs. en lägenhet

Det säger förstås sig själv att ju större boyta man har, desto längre tid tar det att städa allt i samband med en flytt. Ska du flytta från en stor villa finns där fler och större ytor som ska städas, jämfört med om du hade haft en lägenhet.

Exakt hur lång tid det tar att flyttstäda en bostad - vare sig det är ett hus eller en lägenhet - är svårt att säga. Mycket beror förstås på i vilket skick bostaden är då städningen påbörjas. Planerar du att flyttstäda ditt hus själv rekommenderar vi som professionell städfirma med lång erfarenhet och många flyttstädningar i bagaget, att du åtminstone avsätter en hel arbetsdag. Är ni flera som hjälps åt kan det naturligtvis gå snabbare, men räkna ändå med flera timmar.

Tänk på att kraven vid en flyttstädning är höga och att varje skrymsle och vrå måste vara ordentligt rena. Lämnar du över nycklarna till en bristfälligt städad bostad är risken stor att du blir ersättningsskyldig gentemot de som har flyttat in.

Sammanfattningsvis kan sägas att en flyttstädning tar tid - såväl i hus som i lägenheter. Vill du slippa städningen och få mer tid över till annat? Kontakta oss via vår hemsida för en kostnadsfri offert på professionell och prisvärd flyttstädning.

27 Aug 2022